Saturday 26 October 2013

Suojausta talvipakkasille

Halusin kunnollisen ja ehdottomasti lämpimän talvitakin lolitaan, mutta budjetti ei oikein halunnut taipua sellaisen ostamiseen. Lisäksi pelkäsin että jos tilaan ulkomailta ja takki ei olekaan sopiva – hihat ovat mielestäni usein aivan liian lyhyitä – menetän turhaan rahaa.

Sitten muistin harvoin käytetyn punaisen huopatakkini ja voilá, inspiraatio! En huomannut ottaa kuvaa, mutta onneksi olen joskus ajat sitten siitä kuvan räpsäissyt. Takki on joskus löydetty kirpparilta pari talvea sitten, niskalapun mukaan alunperin se on Lindexistä. Napit olivat todella suuret ja metallisen väriset, ne eivät sopineet takin tunnelmaan ollenkaan. Väri oli silti herkullisen punainen ja malli aika sopiva, joten lähdin työstämään.

Sitten matka kangaskauppaan. Jättirätistä tarttui mukaan mustaa samettia ja samettinauhaa, ja Raision keskustan Linnanpalasta nappeja ja D-lenkkejä.

Päällystin sametilla kauluksen ja hihansuut ja vaihdoin napit. Silti tuntui, ettei takki ole valmis: lähinnä takki oli liian lyhyt. Mittasin kuinka korkea hihojen samettiosuus on, ja lisäsin saman verran (tukikankaan kanssa) helmaan, ja takin pituus on nyt 94cm. Lisäksi takki oli noin yhden koon liian suuri, joten lisäsin D-lenkit ja samettinauhaa selkään nyöritykseksi kuromaan takkia hieman sisään. Taskujen reunaan pääsi ylijäämänauhaa. : )



No comments:

Post a Comment